Het mobiliteitsbudget ook wel mobiliteitsvergoeding genoemd, is de laatste jaren steeds populairder geworden bij bedrijven. Maar wat is een mobiliteitsbudget eigenlijk? Is het interessant voor het woon werkverkeer van je werknemers? De mobiliteit is de laatste jaren flink veranderd. Er zijn meer mogelijkheden gekomen om je mobiliteitsbudget in te delen. In deze blog lees je alles over het mobiliteitsbudget.
Bij een mobiliteitsbudget de werkgever de werknemers van een vast bedrag per maand. Met dit bedrag moet de werknemers zijn of haar mobiliteit zelf regelen of het nu gaat om woon werkverkeer, openbaar vervoer of zakelijke mobiliteit naar bijvoorbeeld klanten.
Een mobiliteitsvergoeding kan heel interessant zijn voor bedrijven, maar waarom? Werknemers gaan bewuster nadenken over hun rijgedrag. Een groot voordeel hiervan is dat ze milieuvriendelijker reizen.
Werknemers
Een mobiliteitsbudget kan aardig wat fiscaal voordeel opleveren. In principe is het zo dat werknemers die een budget krijgen om hun zakelijke mobiliteit te bekostigen hier loonbelasting over betalen. Administratief is dit voor de werkgever vaak de makkelijkste oplossing. Bepaalde kosten zijn namelijk al verrekend als het budget netto wordt uitgekeerd. Door slim om te gaan met het registreren van de gemaakte reizen is het echter wel mogelijk zoveel mogelijk van dit bepaald bedrag netto te gebruiken. Zo is het mogelijk om reizen met het openbaar vervoer tegen werkelijke kosten af te boeken van het bruto mobiliteitsbudget. Daarnaast zijn zowel zakelijke als woon-werk kilometers belastingvrij te vergoeden tegen 0,19 cent.
Het mobiliteitsbudget kan bruto of netto worden uitgekeerd. Wie het budget bruto ontvangt, moet over het volledige bedrag loonbelasting betalen. Voor werkgevers is dit administratief de eenvoudigste oplossing. Als het mobiliteitsbudget netto wordt uitgekeerd, zijn bepaalde kosten al verrekend. Bij het bruto mobiliteitsbudget is dit nog niet het geval.
Als ondernemer wordt er van je geacht dat je een overzicht bijhoudt hoeveel privékilometers je hebt gereden met jouw bedrijfsauto. Als je de bijtelling betaald dan hoeft dit niet. Dat is de rittenregistratie. Rijd je zakelijke ritten met een privéauto? Dan houd je een kilometerregistratie bij.
Werk rustig en ongestoord in je eigen mini-kantoor van OfficeCube of OPUS pod. Comfortabel thuiswerken in een tiny office. De ideale thuiswerkplek met alle gemakken van een modern kantoor. Zet hem in je tuin en stap thuis je optimale werkomgeving binnen. Office Cube? Alsof je naar kantoor gaat maar dan net even anders. Een bouwvergunning heb je niet nodig.
Een tuinkantoor is niet alleen een te gekke blikvanger, het is een volledige werk- en vergaderplek voorzien van alle gemakken om ongestoord te kunnen werken.
Zet hem op het dak, terras of parkeerplaats en creëer voor jezelf of voor je medewerkers een fantastische werkplek. Woon je in het buitengebied? Je kunt de thuiskantoren op de meest afgelegen locatie zonder stroomvoorziening gebruiken. Voor een vast bedrag per maand kunnen wij jou voorzien van een eigen thuiskantoor!
Interessant voor de werkgever
Bij het verstrekken van een mobiliteitsbudget biedt de werkgever een vast bedrag per maand aan de werknemer. Of het nu gaat om woon-werkverkeer of de reizen naar zakelijke afspraken.
Ja, hij of zij de mobiliteit zelf moet regelen en betalen.
Om meerdere redenen is de mobiliteitsvergoeding interessant voor de werkgever. Zo is deze vorm makkelijk te budgetteren voor een organisatie. Verder is er nooit een risico dat er zakelijke leaseauto’s ‘over’ blijven binnen de organisatie. Tot slot kunnen we ook prima duurzaamheids- en milieu doelstellingen bereikt worden samen met de werknemer.
Het mobiliteitsbudget kan bruto of netto worden uitgekeerd. Wie het budget bruto ontvangt, moet over het volledige bedrag loonbelasting betalen. Voor werkgevers is dit administratief de eenvoudigste oplossing. Als het mobiliteitsbudget netto wordt uitgekeerd, zijn bepaalde kosten al verrekend.
De mobiliteitsvergoeding is voor de werknemer ook zeker aantrekkelijk te noemen. Zo kan de werknemer met het slim regelen van vervoer ook geld overhouden. Het budget hoeft immers niet te worden terugbetaald. Ook is er keuzevrijheid en flexibiliteit voor de werknemer. Daarnaast is de bijtelling verleden tijd en kan de werknemer die waarde hecht aan duurzaamheid zelf simpel een steentje bijdragen door verantwoorde keuzes te maken op gebied van mobiliteit.
Een mobiliteitsbudget heeft geen bepaalde hoogte. Die hoogte bepaalt de werkgever. Hoe? Door goed te kijken naar de vervoerskosten die de medewerker al heeft.
Het frame is gemaakt van gelamineerd Douglashout en is verkrijgbaar in twee standaard kleuren: Wit en Antraciet. De beits die we gebruiken is absolute topklasse uit Oostenrijk en wordt ook gebruikt om chalets op grote hoogte te beschermen tegen weersinvloeden, zoals kou, sneeuw, regen en UV-straling. De vaste ramen en het glas in de deuren zijn voorzien van HR++ veiligheidsglas. De kozijnen zijn van hardhout gelakt in RAL 7016.
De OfficeCube 3x3 heeft twee vaste ramen van: 180x215cm en een dubbele deur van 180x215cm. Beide deuren zijn voorzien van sloten met het KOMO- en politie keurmerk.
Een OfficeCube wordt gebouwd onder dezelfde voorwaarden die gelden in de huizenbouw. Hierdoor is de isolatie van een OfficeCube zeer hoogwaardig en daarmee uniek in de kantorenmarkt. De isolatiewaarde wordt aangeven in een zogenoemde RC-waarde. Dit is een waarde die gebruikt wordt in de bouw om isolatiewaarden van constructies als muren, vloeren, daken, wanden en glas aan te duiden. Buitenwanden RC-waarde: 2.2, vloer RC-waarde: 5.7, dak RC-waarde: 5.3.
3.00 x 3.00 x 2.90 (lxbxh)
2.72 x 2.52 x 2.15 (lxbxh)
2550 KG
De OfficeCube is gebouwd onder een gepatenteerd kubus-design en heeft een volledige houtbouw-constructie. Het frame met kenmerkende afgeronde hoeken is gemaakt van tropisch hardhout. Het binnenwerk is gemaakt van FSC-gecertificeerd
zachthout.
De gevelbekleding is van Platowood Vuren. Platowood is een hoogwaardig en duurzaam houtproduct met een zeer lange levensduur van 50 jaar en is afkomstig uit FSC®-gecertificeerde bossen in Noord-Europa. Het hout is geplatoniseerd, ook welhydro-thermische modificatie genaamd, waardoor het hout in een hoogwaardig en duurzaam houtproduct met goede vormvastheid verandert.
De witgele natuurlijke kleur van vurenhout wordt tijdens het platoniseren ingeruild voor een warme bruine kleur. Kenmerkend voor vurenhout is de aanwezigheid van noesten, harszakken en andere kleine tekeningen op het hout. Al deze kenmerken zorgen ervoor dat Platowood Vureneen levendige en natuurlijke uitstraling heeft.
De OfficeCube heeft aan de buitenzijde een 220V elektra-aansluitpunt. Met deze aansluiting wordt de gehele Cube integraal van elektriciteit voorzien. Aan de binnenzijde heeft de Cube zescontactdozen. Twee wandcontactdozen in de achterzijde en vier in de vloer.