Hybride werken is een term die de laatste tijd steeds vaker in de volksmond wordt gebruikt. Veel mensen maken er gebruik van en stimuleren het. Ook bedrijven zijn er druk mee bezig. Bedrijven beraden zich op de toekomst: wat hebben we geleerd, wat willen we behouden en wat willen we zeker terug als alles weer ‘normaal’ is. Maar wat betekent hybride werken eigenlijk en wat is het precies? Dat en meer leggen we je uit in deze blog.
Hybride werken is dat je medewerkers kunnen kiezen of ze van huis werken of op kantoor. Dankzij de digitale ontwikkelingen is het mogelijk om bepaalde soorten werk uit te voeren op plekken waar een internetverbinding is. Door de coronacrisis zijn deze ontwikkelingen in een stroomversnelling gekomen. Dat geeft werkgevers nu de mogelijkheid om werknemers een hybride werkplek aan te bieden. Natuurlijk geldt dit alleen voor werkzaamheden waarvoor thuiswerken of werken op afstand een optie is.
Hybride werken staat voor het flexibel kiezen van de locatie waar het werk plaatsvindt. In hybride werkculturen is voor de werklocatiekeuze niet het beschikbare gebouw leidend, maar het type werk, het doel van de activiteit, de gewenste mate van interactie, de efficiënte van communicatie en de persoonlijke voorkeuren. Je werknemer moet qua digitale werkomgeving geen verschil ervaren als hij thuis of op kantoor werkt. Het inrichten van een goede thuiswerkplek is dus super belangrijk bij hybride werken. Door voldoende aandacht te besteden aan ergonomie en comfort voorkom je klachten en eventuele uitval op lange termijn. Als je dit allemaal goed inricht zullen meer mensen blijven thuiswerken.
Hoe ziet jullie ideale werkomgeving er in deze tijd uit? Dit ziet er natuurlijk voor iedereen anders uit. In goed overleg met de medewerkers kan de werkgever dit realiseren. Medewerkers waarderen het dat zij het werk naar eigen inzicht kunnen combineren met hun privésituatie en persoonlijke behoeften.
Bij Hybride werken zijn medewerkers productiever en geconcentreerder dan op kantoor, bijvoorbeeld in een thuiskantoor zoals de OfficeCube of de Opuspod. Je hebt geen overlast van bellende of communicerende collega’s. De netto-werktijd ligt hoger hybride werken dan bij de traditionele werkvormen. Dit is een groot voordeel voor de werkgever. Met duidelijke resultaatafspraken, flink veel eigen verantwoordelijkheid en nog meer vertrouwen.
Hybride werken zorgt voor vele voordelen en vrijheden:
Volgens deskundigen zal hybride werken het nieuwe normaal worden. Hybride werken zal iets worden wat werknemers verachten van hun werkgever. Gezien de omstandigheden waar we de afgelopen tijd in zitten in hybride werken ook een slimme en veilige optie om bedrijven ten alle tijd door kunnen werken.
Als je voor hybride werken kiest, kies je ook voor duurzaamheid! Wanneer mensen minder na kantoor hoeven betekent dit ook minder files, reistijd en een lagere Co2 uitstoot. Bedrijven kijken altijd naar mogelijkheden om aan kostenbesparing te doen, als mensen thuis werken betekent dit dat er minder vierkante meters kantoor nodig zijn.
Wonen en werken in dezelfde ruimte, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe schakel je om na werktijd met je laptop nog binnen handsbereik? Hoe behoudt je concentratie en focus wanneer je binnenshuis continu wordt afgeleid? Kinderen die voorbij rennen, soep die staat te pruttelen of een partner die ook thuiswerkt: overal is afleiding.
Fleximo Home Office biedt de mogelijkheden om bedrijven te voorzien van een eigen werkplek. Een tuinkantoor (Opuspod of OfficeCube) is de oplossing waar jij naar op zoek bent. Met een kantoor in de tuin heb jij een plek waar jij in alle rust kunt werken. Zo krijg je meer gedaan gedurende jouw werkdag en trek je na werktijd de deur achter je dicht om uit te schakelen.
Het frame is gemaakt van gelamineerd Douglashout en is verkrijgbaar in twee standaard kleuren: Wit en Antraciet. De beits die we gebruiken is absolute topklasse uit Oostenrijk en wordt ook gebruikt om chalets op grote hoogte te beschermen tegen weersinvloeden, zoals kou, sneeuw, regen en UV-straling. De vaste ramen en het glas in de deuren zijn voorzien van HR++ veiligheidsglas. De kozijnen zijn van hardhout gelakt in RAL 7016.
De OfficeCube 3x3 heeft twee vaste ramen van: 180x215cm en een dubbele deur van 180x215cm. Beide deuren zijn voorzien van sloten met het KOMO- en politie keurmerk.
Een OfficeCube wordt gebouwd onder dezelfde voorwaarden die gelden in de huizenbouw. Hierdoor is de isolatie van een OfficeCube zeer hoogwaardig en daarmee uniek in de kantorenmarkt. De isolatiewaarde wordt aangeven in een zogenoemde RC-waarde. Dit is een waarde die gebruikt wordt in de bouw om isolatiewaarden van constructies als muren, vloeren, daken, wanden en glas aan te duiden. Buitenwanden RC-waarde: 2.2, vloer RC-waarde: 5.7, dak RC-waarde: 5.3.
3.00 x 3.00 x 2.90 (lxbxh)
2.72 x 2.52 x 2.15 (lxbxh)
2550 KG
De OfficeCube is gebouwd onder een gepatenteerd kubus-design en heeft een volledige houtbouw-constructie. Het frame met kenmerkende afgeronde hoeken is gemaakt van tropisch hardhout. Het binnenwerk is gemaakt van FSC-gecertificeerd
zachthout.
De gevelbekleding is van Platowood Vuren. Platowood is een hoogwaardig en duurzaam houtproduct met een zeer lange levensduur van 50 jaar en is afkomstig uit FSC®-gecertificeerde bossen in Noord-Europa. Het hout is geplatoniseerd, ook welhydro-thermische modificatie genaamd, waardoor het hout in een hoogwaardig en duurzaam houtproduct met goede vormvastheid verandert.
De witgele natuurlijke kleur van vurenhout wordt tijdens het platoniseren ingeruild voor een warme bruine kleur. Kenmerkend voor vurenhout is de aanwezigheid van noesten, harszakken en andere kleine tekeningen op het hout. Al deze kenmerken zorgen ervoor dat Platowood Vureneen levendige en natuurlijke uitstraling heeft.
De OfficeCube heeft aan de buitenzijde een 220V elektra-aansluitpunt. Met deze aansluiting wordt de gehele Cube integraal van elektriciteit voorzien. Aan de binnenzijde heeft de Cube zescontactdozen. Twee wandcontactdozen in de achterzijde en vier in de vloer.